Kulturjakten

En tävling för hela familjen

Under perioden juli - augusti bjuder Piteå museum in till en klassisk skattjakt som tar deltagarna runt en utvald del av Piteå kommun. Med kluriga frågor och uppgifter lotsas deltagarna till olika kulturhistoriska eller natursköna platser.

Deltagarna söker de karaktäristiska vita cylindrarna med museets logga. I vare cylinder finns information om den aktuella platsen, litet kul kuriosa samt en ny, klurig uppgift som lotsar vidare till nästa plats. Platserna kan vara kulturellt viktiga, historiska eller natursköna utflyktsmål. Uppgifterna är av det klurigare slaget: roliga rebusar, bildgåtor, rimmade verser eller finurliga pussel.

I varje cylinder finns även en symbol eller ”nyckel” som deltagarna noterar. Den behövs till den sista uppgiften…

 

Allmän information

Tävlingen pågår under juli och augusti. Därefter har deltagarna en vecka på sig att avsluta tävlingen och lämna in sina deltagartalonger.

Tävlingen riktar sig till både familjer och enskilda – men det är oftast både roligare och enklare att tävla tillsammans.

 

För att ta sig runt området behövs bil eller cykel (tänk på att tävlingen pågår under två månader, det är gott om tid, gör ett par uppgifter varje dag).

 

För att delta besöker du/ni Piteå museums reception för den första uppgiften, därefter ger ni er ut i kommunen i jakten på de övriga. Kom ihåg att skriva ned alla nycklar ni stöter på under skattjakten, de behövs i slutet av tävlingen.

 

Platserna som eftersöks är välkända och oftast tämligen lättillgängliga, med bil eller cykel. En kortare promenad kan fordras för att nå den exakta platsen.

 

Är uppgifterna för svåra kan ni alltid kontakta museets reception för litet hjälp på vägen: 0911-126 15

 

Bland de inlämnade korrekta deltagartalongerna lottar vi ut fina priser.

 

 

Kulturjakten 2018 startar måndagen den 2 juli. Välkommen då!

Skattjakt för hela familjen

Kulturjakten är en klassisk skattjakt för stora och små som pågår under juli och augusti. Den tar deltagarna på en resa runt en utvald del av kommunen, till olika historiska, kultur- eller naturplatser. Fina priser lottas ut bland dem som deltagit i tävlingen. Så, packa picknickväskan, vässa dina kluriga förmågor och ge dig ut på ett roligt äventyr!